Producten van 12+ webwinkels
Home » De beste tablets van 2020?

De beste tablets van 2020?

beste tablets van 2020

Een tablet is erg handig om te gebruiken als een extra beeldscherm, om op de bank spelletjes te spelen, om snel iets op te zoeken of een gesprek met iemand te voeren aan de hand van een videogesprek. Je kunt een tablet niet alleen voor je werkzaamheden gebruiken, maar ook voor je vrije tijd. Op een tablet kun je namelijk zeer eenvoudig foto’s, video’s en films kijken, maar ook spelletjes spelen en het voor de studie of werk gebruiken. Daarnaast past een tablet gewoon in je tas en kan je het gemakkelijk overal naartoe meenemen. Een tablet is een middel wat je vele mogelijkheden biedt en zeker geen overbodige luxe is.

Er zijn enorm veel tablets beschikbaar op de markt. Dit is erg interessant, maar onhandig voor jou. Mocht je op zoek zijn naar een tablet, wil je uiteraard de juiste keuze maken en gelijk een goede tablet aanschaffen. Met dit artikel gaan wij jou helpen om de beste tablets van 2020 toe te lichten. Per model benoemen wij de positieve en mindere punten. Het is daarnaast ook belangrijk om niet alleen naar de meest recent uitgebrachte tablets te kijken, maar ook naar de wat eerder uitgebrachte tablets. Op deze manier kun je er het beste achter komen welke tablets het best presteren. In dit artikel gaan wij in op de beste tablets van het jaar 2020.

Er wordt gekeken naar tablets van bekende merken als onder andere Samsung, Apple en Lenovo. Dit zijn merken die regelmatig nieuwe modellen tablets op de markt brengen. Het zijn tablets die zeer goed functioneren. Zo kun je de tablets gebruiken om op te werken, maar ook om in je vrije tijd te gebruiken. Er wordt in dit artikel niet alleen gekeken naar de ervaringen van consumenten, maar ook naar andere zaken. Denk hierbij aan de prijs-kwaliteitsverhouding en nog veel meer. Op deze manier krijg je een goed overzicht van de verschillende tablets en kun je goed voor jezelf bepalen welke tablet jouw voorkeur heeft. Ieder persoon heeft uiteraard zijn eigen voorkeuren!

Het overzicht van de beste tablets van 2020

In dit overzicht vind je de acht beste tablets in een volgorde van de populairste tablet naar de minst populaire tablet. Ook is er rekening gehouden met de zwakke punten en sterke punten van de verschillende tablets. Bovendien is er geen rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Er wordt dus enkel objectief gekeken naar de verschillende producten en we gaan uiteraard in op de belangrijkste specificaties van de tablet. Op deze manier is er een duidelijk overzicht samengesteld.

1. De Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019)

De Samsung Galaxy Tab A van Samsung is uitgebracht in 2019 en een van de recentste tablets van dit merk. Dit is de eerste Samsung tablet welke wat goedkoper is dan de voorgangers, het kost rond de €190,-. De Samsung Galaxy Tab A is erg goed geüpdatet. Dit is zeker niet bij alle tablets het geval. Deze tablet is aangepast naar de hedendaagse behoeften van gebruikers, waardoor de gebruikerservaring zeer goed is.

Samsung Galaxy Tab A 10.1

Dit model bevat een aluminium behuizing waardoor het compact en stevig gebouwd is. Hierdoor is de tablet ook wat lichter, het weegt maar 469 gram en bevat dus wel een stevige behuizing. Het model bevat een moderne usb c aansluiting waardoor het snel laadt. Verder bezit het model een 3.5 mm koptelefoon aansluiting en volumeknoppen. Nog een pluspunt van dit model is het scherm wat een resolutie van 1920 x 1200 pixels bevat, Full HD+. Zo kan je in een scherpe resolutie en hoge helderheid optimaal genieten van Netflix of Youtube.

De Samsung Galaxy Tab A wordt bestuurd door Android 9 en bevat een goede beveiliging. De tablet bezit een octacore processor met 1.8 GHz en heeft 2 GB werkgeheugen. Dit is redelijk snel voor een tablet waardoor je het voor algemene zaken kan gebruiken. Je kan aan denken aan simpele Android spellen en de algemene apps. Bij zwaardere games of programma’s waarbij er meer werkgeheugen of een hogere kloksnelheid van de processor wordt gevraagd, zal het enorm schokkerig werken. Het is dus geen aanrader als je zwaardere software gaat gebruiken. De processor werkt ook zuinig waardoor je de tablet 1-2 dagen intensief kan gebruiken. Verder bezit het model over een aparte Kids Mode app waarbij het speciaal voor kinderen wordt ingesteld. Kinderen kunnen dan in een afgesloten omgeving spelletjes spelen en kunnen niet zomaar het internet op. Daarnaast zijn er veel verschillende accessoires te vinden voor de tablet.

Dit model kent uiteraard ook wat minpunten. Voor zwaardere apps en games is het niet snel genoeg. Daarnaast bezit het model over Dolby speakers. In de praktijk is het geluid lang niet zo goed als er wordt beloofd. Ook is de camera niet enorm scherp met 8 en 5 megapixels (achterkant en voorkant). Maar goed, een tablet van €190,- kan dan ook niet alles hebben.

+Met €190,- de goedkoopste Samsung tablet.
+Aluminium behuizing en Full HD+ resolutie beeldscherm.
+Zuinige processor met Kids Mode app.
+Snel genoeg voor de meeste zaken.
-Te traag voor grafische apps of zwaardere games.
-Maar 2 GB werkgeheugen.
-Geen bioscoopgeluid en superscherpe camera.

Bekijk direct deze Samsung Galaxy Tab A aanbiedingen
[vergelijker1]

2.De Lenovo Yoga Smart Tab

Lenovo is met de Yoga Smart Tab een nieuwe weg ingeslagen. Voor €299,- heb je de tablet al in huis (4/64 GB variant). Dit model bevat een kickstand. Dit houdt in dat dat je met een druk op de knop de tablet vast kan zetten op een tafel. Zo kan je hem ook rechtop gebruiken en hoef je het niet vast te houden. De kickstand kan erg handig zijn als je in de trein zit en even wil Netflixen. Daarnaast communiceert de kickstand ook met de Google Ambient Mode, hier komen we zo op terug. Ook bezit dit model over een speakerbuis. De speakers zitten dus niet in de tablet, maar in een buis onder de tablet. De speakersgrilles zitten links en rechts van de buis en zo wordt het geluid verspreid in heel jouw aura. Een apart iets, maar het geluid is hierdoor wel echt velen malen beter dan bij andere tablets.

De Lenovo Yoga Smart Tab

Dit model bevat de Google Ambient Mode waardoor je de tablet ook als Smart Home product kan gebruiken. Zo kan je lampen, speakers of televisies aansluiten op de tablet en alles vanaf hier bedienen. Ook bezit de kickstand interactie met de Google Ambient Mode. Je kan bijvoorbeeld instellen dat het beeld dan direct in jouw favoriete stand gaat bij het activeren van de kickstand. Het scherm bezit daarnaast ook een resolutie van 1920 x 1200 pixels. De tablet bezit ook een redelijk trage Snapdragon processor met vier kernen en een kloksnelheid van 1.45 GHz. Daarnaast bezit het 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslag ( ook een variant met 3/32 GB beschikbaar). Je kan de tablet voor algemene taken gebruiken, maar voor zwaardere games of grafische apps zal het niet geschikt zijn. Daar is de processor eigenlijk te traag voor. Ook bezit de camera 8 en 5 megapixels (achter en voor) en is dit niet superscherp. De Android 9 als besturing is wel beveiligd te gebruiken, up to date en makkelijk in werking.

Dit model kent dus ook wat minpunten. De processor is eigenlijk te traag voor zwaardere games en grafische software. Ook werkt de Google Ambient Mode niet altijd soepel. Als je vanaf de tablet een functie van je telefoon wil besturen, moet je eerst je telefoon ontgrendelen. Dit is uiteraard niet de bedoeling van smart technologie.

+Kickstand.
+Goede speakers.
+Smart Google Ambient Mode en scherpe beeldresolutie.
+Genoeg werkgeheugen en opslag.
+ Multimedia tablet.
-Trage processor.
-Te traag voor grafische apps en zwaardere games.
-Google Ambient Mode werkt niet altijd goed.
-Camera niet superscherp.

Bekijk direct deze Lenovo Yoga Smart Tab aanbiedingen
[vergelijker2]

3.De Apple iPad 10,2-inch (2019)

Eind 2019 bracht Apple de nieuwe Apple iPad 10,2-inch op de markt. Dit is geen Pro-variant, maar een normale versie van de iPad. Daarom is deze iPad uiterst geschikt om te gebruiken in de vrije tijd. Met dit model heeft Apple een nieuwe weg ingeslagen en ook wat goedkopere varianten op de markt gebracht. Je kan ze respectievelijk krijgen tussen de (€390,- en 630,-). Dit ligt uiteraard aan het geheugen en de kleuren van de modellen.

Apple iPad 10,2-inch

iPads hebben altijd een goed scherm, zo ook dit model. De beeldresolutie van dit model is 2160 x 1620 pixels met IPS voor diepgaande kleuren. Ook is het scherm groter geworden dan zijn voorgangers waardoor je dus iets meer beeld hebt. De glasplaat en het beeldpaneel zitten nu dichter bij elkaar waardoor het ook minder lichtreflecties oplevert. Ook is het tekenen met de Apple Pencil beter geworden.

Daarnaast is het werkgeheugen 3 GB en bevat het model een A10 Fusion processor met 2.34 GHz. De processor is ook gebruikt voor eerdere iPad versie, een oudere processor welke wel snel werkt. Dit is voor een tablet een redelijk snelle processor en dus handig voor iets zwaardere games of grafische apps. Daarnaast kan de batterij 1-2 dagen meegaan met intensief gebruik. De camera bezit 8 en 7 megapixels (achter en voor) wat niet heel scherp is voor een tablet. Bij een aanschaf van deze iPad 10.2 inch zal je daar dus op moeten inleveren. Ook is de opslag van de tablet niet uit te breiden met een SD-kaart. Je zal dus echt moeten kiezen voor een model met genoeg opslag. Momenteel hebben ze de iPad 2019 in de 32, 64 en 128 GB variant beschikbaar. Je kan ook heel makkelijk de Smart Keyboard van Apple hierop aansluiten. Met een klik is deze gelijk aangesloten en kan je het gebruiken als laptop met een touchscreen.

+ Groter scherm en 2160 X 1260 pixels scherm.
+ Aansluiting Smart Keyboard van Apple.
+ Snelle processor, wel gedateerd.
+ Snel genoeg voor zwaardere games en grafische software.
– Geen SD-aansluiting voor extra extern geheugen.
– Geen scherpe camera.
– Moeilijke koppeling met apparaten anders dan van Apple.

Bekijk direct deze Apple iPad 10,2 inch aanbiedingen
[vergelijker3]

4. De Samsung Galaxy Tab S6

De Samsung Galaxy Tab S6 is een zeer krachtige tablet van Samsung welke uitgebracht is in 2019. Met een extern keyboard kan je de tablet ook als laptop gebruiken en het dus als een vervanger zien. Aan deze tablet zit uiteraard wel een prijskaartje verbonden. Het model begint vanaf €699 euro. Dit model bezit een aluminium behuizing waardoor het compact is, maar toch licht. Daarnaast bezit het ook een aansluiting voor een extern toetsenbord (Book Cover Keyboard) voor Samsung waardoor je het als laptop kan gebruiken. De Book Cover Keyboard is daarnaast ook een beschermhoes voor de tablet. Ook bezit het een aansluiting voor een docking station. Zo kan je het hierop aansluiten en de tablet laden opladen.

Samsung Galaxy Tab S6

Dit model bevat een usb c aansluiting waardoor het snel oplaadt. Ook bezit de tablet boven en beneden in totaal 4 speakergrills. Het geluid van de tablet is dan ook erg goed met een Dolby surround effect. Wel ontbreekt er een 3.5 mm koptelefoon aansluiting. Als je muziek wil luisteren met je oortjes, zal je het met bluetooth of een usb c dongle moeten verbinden. De schermgrootte van de tablet is 10.5 inch en het scherm bezit over een resolutie van 2560 x 1600 pixels, enorm scherp dus. Het is dus ideaal om hiermee te genieten van multimedia.

De Samsung Galaxy Tab S6 bezit over een Qualcomm Snapdragon 855 chipset met 2.4 GHz. Dit is enorm snel voor een tablet. Zo kan de processor zwaardere tablet games en grafische software aan. Je kan je laptop met deze snelheid vervangen. Daarnaast bezit het model 6 GB werkgeheugen, ideaal voor het multitasken waardoor het niet vast zal lopen. De werking van de tablet is snel en er zijn dan ook geen haperingen te vinden. Ook is de accuduur erg goed. Met een batterij van 7040 mAh kan je de tablet 2-3 dagen intensief gebruiken. Daarnaast bezit het goedkoopste model een opslag van 128 GB, maar je kan ook voor een variant van 256 GB gaan. De tablet bezit over een dubbele camera. De achterste camera bevat 13 megapixels met nog 5 megapixels voor het Bokeh effect bij portretfoto’s. De camera aan de voorkant bevat 8 megapixels. De tablet draait op Android 9.

+Aluminium behuizing.
+Aansluitingen extern toetsenbord en docking station.
+Uitstekend geluid met Dolby Surround effect.
+Snelle processor voor games en grafische software.
+Veel geheugen.
+Superscherpe camera.
-Prijzig (vanaf €699,-).

Bekijk direct deze Samsung Galaxy Tab S6 aanbiedingen
[vergelijker4]

5.De Microsoft Surface Go

Dit nieuwe model van Microsoft is de goedkoopste variant van de Surface editie. Deze gaat vanaf €419,- (de 4GB RAM editie). De behuizing is van magnesium gemaakt en voelt stevig aan. Het model bezit ook over een kickstand waardoor je het makkelijk kan neerzetten. Handig als je media wilt kijken via Netflix of Youtube, dan hoef je het niet vast te houden. In het pakket zit standaard geen toetsenbord, maar deze kan je apart aanschaffen. Dan kan je de tablet ook nog als laptop gebruiken. Ook bezit het model over een Windows Dock aansluiting. Hier kan je het via een docking station mee opladen, maar ook het aantal aansluitingen uitbreiden.

Microsoft Surface Go

Het scherm bevat een resolutie van 1800 x 1200 pixels. Dit is niet de beste beeldresolutie voor een tablet, maar zeker scherp genoeg voor multimedia. Ook het geluid is goed. Dit model beschikt over twee speakers en het geluid is helder. De Surface Go beschikt over een camera met 6 en 3.7 megapixels (achter en voor). Dit is dus niet enorm scherp en hier lever je op in.

Het model bevat de besturing Windows 10 S en is gratis om te zetten naar Windows 10 Home. De S versie is een compactere versie van Windows speciaal voor mobiele apparaten. Dit bespaart je opslag. De tablet beschikt over een echte Intel Pentium processor dual core met 1.6 GHz. Dit is niet enorm snel, maar wel sneller dan de eerdere Atom processors. De processor is te traag voor zwaardere games en grafische software. Het werkgeheugen is 4 GB of 8 GB (twee modellen). Dit bepaalt hoeveel taken je tablet tegelijk kan doen. De 4 GB is al meer dan genoeg voor de dagelijkse taken.

+ Goedkoopste Surface variant.
+Met kickstand en Dock aansluiting.
+Intel Pentium processor en genoeg werkgeheugen.
+ Genoeg opslag en uit te breiden met SD.
– Resolutie is niet superscherp.
– Camera is niet scherp.
– Processor niet snel genoeg voor zwaardere games of grafische software.

Bekijk direct deze Microsoft Surface Go aanbiedingen
[vergelijker5]

6.De Apple iPad Pro (2020)

De nieuwste variant van de iPad Pro is begin 2020 uitgebracht. Hoewel het een tablet is die je vele mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld om op te werken, heeft het een erg hoge prijs. De prijzen beginnen vanaf de €899,-. Er zit niet voor niets een hoge prijs aan, want in de tablet zit een A12Z Bionic processor verwerkt, een werkgeheugen van wel 6GB, trackpads om eventueel het gebruik van een toetsenbord te ondersteunen, verschillende mogelijkheden voor de opslagruimte én een batterijduur van tien uur.

Apple iPad Pro

De processor bevat 8 kernen waarvan 4x 2.5 GHz en 4x 1.6 GHz. Dit betekent dat de processor enorm snel is en er dus veel kracht is voor grafische programma’s en zwaardere games. Daarnaast bezit het model 6GB werkgeheugen waardoor de tablet niet vast zal lopen tijdens multitasken. De harde schijf kan variëren tussen 128 GB tot 1 TB waardoor je ook enorm veel opslag hebt. Je zal niet bezuinigen op de snelheid met dit model. Het scherm beschikt over een resolutie van 2048 x 2732 pixels wat enorm scherp is. Daarnaast heeft Apple de camera flink verbeterd. Dit is namelijk het eerste model met 3 camera’s. De achterkant bevat 2 camera’s van 12 megapixels waarbij je wel tot 4 keer kan inzoomen voor de beste kwaliteit. De voorste camera heeft 10 megapixels.

De iPad Pro 2020 heeft een nieuwe functie, de LiDAR scanner. Hiermee kan je augmented reality ervaringen opdoen. Ook is het mogelijk een simkaart in de iPad te zetten zodat je ook kan bellen en mobiel internet kan gebruiken.

+Superscherp beeld.
+Snelle A12Z Bionic processor.
+Dubbele camera met goede kwaliteit.
+LiDAR scanner voor augmented rality.
– Erg prijzig.
– Moeilijk te koppelen met apparaten buiten Apple.

Bekijk direct deze iPad Pro aanbiedingen
[vergelijker6]

7. De Acer Chromebook Spin 311

De Acer Chromebook Spin 311 is een tablet die 360 graden te draaien is. Bovendien is het scherm draaibaar, vandaar het woord ‘Spin’ in de benaming. Hoewel het lijkt op een laptop, kun je het ook als een tablet gebruiken. Dit komt doordat het scherm touchscreen bevat. Daarnaast is het door middel van de Wacom EMR Stylus mogelijk om te tekenen en te schetsen met de Acer Chromebook Spin 311. Dit model weegt maar 1.19 kilogram waardoor het makkelijk mee te nemen is.

Acer Chromebook Spin 311

Dit model wordt bestuurd door ChromeOS en er werken dus geen Windows programma’s op, je downloadt apps via de Chrome Store of de Google Playstore. De tablet bezit een AMD dual core processor met 1.6 GHz. Dit is niet erg snel voor een tablet. Het is wel geschikt voor dagelijkse werkzaamheden. Je zal er geen zwaardere spellen op kunnen spelen en grafische software zal enorm haperen. Daarnaast gaat de batterij een werkdag mee zonder opladen. Het model bezit 4 GB aan werkgeheugen zodat je wat taken tegelijk kan uitvoeren zonder dat het vastloopt. De harde schijf bevat 32 GB en is erg laag. De bedoeling is dat je alleen in de Cloud werkt en zoveel mogelijk met Office365.

Het scherm heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Dit is niet enorm scherp en je kan dus in HD kwaliteit genieten van media. Met dit model kan je wel overal makkelijk werken of studeren.

+Erg licht en makkelijk mee te nemen.
+Scherm 360 graden draaien.
– Lage resolutie en geen Windows programma’s.
– Weinig opslag en trage processor.

Bekijk direct deze Acer Chromebook Spin aanbiedingen
[vergelijker7]

8. HP Spectre x360 (15-df1550nd)

Als je echt voor een krachtpatser van een tablet wil gaan, moet je de HP Spectre x360 kiezen. Dit model heeft de specificaties van een supersterke desktop pc, maar in een 2 in 1 tablet formaat. De tablet kost minimaal €1199,- en het kan duurder uitpakken. Dit ligt uiteraard aan of je een model kiest met meer opslagcapaciteit of niet. Ook zijn er twee verschillende beeldformaten. Een met 13 inch en een met 15 inch.

HP Spectre x360

Laten we beginnen bij de snelheid. Dit model beschikt over een Intel I7 processor met een kloksnelheid van 3.1 GHz. Dit is enorm snel voor een tablet en dit betekent dat je bijna alle games kan spelen en grafisch zware programma’s kan gebruiken. Ook bezit de HP Spectre x360 een werkgeheugen van 16 GB. Zo kan je veel programma’s tegelijk aan hebben zonder dat de tablet vast zal lopen. Opslag gaat vanaf 1 terabyte en hiermee heb je dus enorm veel ruimte om al je foto’s, video’s en programma’s op te slaan.

De beeldresolutie van dit model is 3840 x 2160 pixels. Je kan dus in 4K genieten van media als Netflix, Youtube etc. De speakers zitten aan de onderkant van de laptop. Normaliter kan het geluid dan een beetje mof klinken, maar in dit geval zijn ze helder. De accu houdt het 8 tot 9 uur vol als je intensief bezig bent. De tablet bezit ook nog over een webcam met infrarood. Een uitstekende tablet voor werk of studie.

+Enorm snelle processor voor een 2 in 1 tablet.
+Vanaf 1 terabyte aan opslag.
+4K scherm.
+16 GB werkgeheugen.
+Thunderbolt en HDMI poorten
-Prijzig.

Bekijk direct deze HP Spectre x360 aanbiedingen
[vergelijker8]

Al met al bieden de acht tablets die in dit artikel benoemd zijn, je vele mogelijkheden. Het zijn ook niet voor niets de beste tablets van 2020. De tablets verschillen in prijs, kwaliteit, functionaliteiten, enzovoorts. In dit artikel is een overweging samengesteld van de acht verschillende tablets.  De Samsung Galaxy Tab A is daarbij het beste uit de test gekomen en is het populairste van de acht tablets. Dit heeft voornamelijk te maken met prijs/kwaliteit. Uiteraard heeft iedere tablet zijn sterke punten, maar de Samsung Galaxy Tab A is voor de meeste mensen een betaalbare tablet. Dit hoeft natuurlijk niet voor jou zo te zijn. Aan de hand van de zwakke- en sterke punten van de tablets kun je eenvoudiger een keuze maken tussen de tablets.

- © 2024
Koopie