Producten van 12+ webwinkels
Home » Prijzen Xbox Series X en PlayStation 5 bekend

Prijzen Xbox Series X en PlayStation 5 bekend

prijzen xbox series x en Playstation 5

Het is officieel, zowel Microsoft als Sony hebben de prijzen van de Xbox Series X en de PlayStation 5 bekend gemaakt. Beide consoles komen met twee modellen uit waarvan er een goedkoper is. Zo spelen beide partijen in op de instapprijs. De prijzenoorlog tussen beide consoles is begonnen!

Xbox Series S en PlayStation 5 Digital Edition

Het was eerder al genoemd, de Xbox zou met een S versie komen waarbij het model geen disk lade heeft. Alle spellen zullen dus digitaal gekocht moeten worden, Dit model is een stuk goedkoper dan de Series X. Ook lever je iets in op snelheid en grafische kracht. Sony heeft nu ook bevestigd met zo’n model te komen, de PlayStation 5 Digital Edition. Ook deze console heeft geen disklade. Echter zal de grafische kracht niet minder zijn dan de normale PlayStation 5, je zal enkel spellen digitaal moeten kopen. Zie hieronder de prijzen en de belangrijkste verschillen.

  • Xbox Series S. €299,-. Het model heeft geen disklade en bevat minder grafische kracht dan de Series X.
  • PlayStation 5 Digital Edition. €399,-. Dit model heeft geen disklade en bevat verder dezelfde kracht als de PlayStation 5.

Xbox Series X en PlayStation 5 prijzen

Het is ook duidelijk hoe duur de prijzen van beide consoles officieel zullen worden. Zowel Sony als Microsoft hebben dit in een officieel statement naar buiten gebracht. Zowel de PlayStation als de Xbox zullen €499,- kosten.

Spellen worden duurder

Het lijkt erop dat voor de PlayStation de games duurder zullen worden. De productie hiervan is tijdrovend en het wordt steeds duurder. Dit is nog niet bevestigd, Microsoft heeft hierin nog niets laten weten. De PlayStation heeft aangegeven wat exclusives uit te gaan brengen als een nieuwe God of War en een nieuwe Spiderman. Dit is iets waar de PlayStation bekend mee is. De Xbox focust meer op de Game Pass waarbij er honderden spellen beschikbaar zijn met een abonnement, Daarnaast zullen er honderden games van de Xbox 360 en One beschikbaar zijn voor de nieuwste Xbox, hier lijkt de PlayStation wel op achter te lopen.

- © 2024
Koopie