Producten van 12+ webwinkels
Home » Kan je een flesverwarmer ook onderweg mee nemen en gebruiken?

Kan je een flesverwarmer ook onderweg mee nemen en gebruiken?

Baby krijgt warm flesje

Ga jij op vakantie of ergens heen met je baby, maar weet jij niet hoe je een warm flesje voor je baby kan maken onderweg? Maak je geen zorgen, dit is mogelijk. Er zijn speciale flesverwarmers voor onderweg, maar ook alternatieve methoden. Wij leggen je alles uit.

Is een flesverwarmer ook onderweg te gebruiken?

Ja, in principe is een flesverwarmer onderweg te gebruiken, maar het hangt af van het type flesverwarmer dat je hebt en de beschikbaarheid van stroombronnen onderweg.
Sommige flesverwarmers zijn ontworpen om op batterijen te werken of hebben een autolader, waardoor ze handig zijn voor gebruik onderweg, zoals tijdens autoritten. Andere modellen vereisen mogelijk een stopcontact, dus die zijn minder geschikt voor onderweg, tenzij je een draagbare stroombron hebt, zoals een powerbank met een stopcontactadapter.
Het is altijd een goed idee om de specificaties van je flesverwarmer te controleren om te zien of deze geschikt is voor gebruik onderweg en welke stroombronnen nodig zijn.

Top 5 flesverwarmers voor onderweg

1

kwali.® Flessenwarmer Onderweg Pro 2024 – Flesverwarmer – Draagbare Baby Flessenwarmer – Bottle Warmer – Incl. E-boek met Tips & Tricks – Wit

€59.95
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
2

Flessenwarmer – Zeer Snel Warm – Opwarmen – Warmhouden

€101.95
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
3

Flessenwarmer – Zeer Snel Warm – Opwarmen – Warmhouden

€60.95
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
4

Milk Warmer Bag, Temperature Adjustable Bottle Warmer – Baby Feeding Bottle Warmer

€68.04
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal
5

Chicco All You Need 12m+ Pink Set 5 Pieces 2019

€45.70
bol.com: Baby, mother and child
Bekijk deal

Zijn er speciale flesverwarmers voor op reis?

Ja, er zijn speciale flesverwarmers ontworpen voor gebruik tijdens het reizen. Deze flesverwarmers zijn vaak compacter, lichter van gewicht en kunnen op verschillende manieren van stroom worden voorzien, zoals via een autolader, USB-poort of batterijen. Ze zijn ontworpen met draagbaarheid en gemak in gedachten, zodat ouders flesvoeding kunnen verwarmen, zelfs wanneer ze onderweg zijn, zoals tijdens lange autoritten of tijdens vakanties.
Bij het zoeken naar een flesverwarmer voor op reis, is het belangrijk om te controleren of deze compatibel is met de voedingsmethode die je wilt gebruiken (bijv. autolader, USB of batterijen) en of hij geschikt is voor het type flessen dat je gebruikt. Sommige reisflesverwarmers zijn ook multifunctioneel en kunnen dienen als flessenhouder of voedselverwarmer voor babyvoeding.

Wat zijn de voordelen van een flesverwarmer voor op reis?

Een flesverwarmer voor op reis biedt verschillende voordelen:

 • Gemak onderweg: Met een reisflesverwarmer kun je flesvoeding gemakkelijk en snel opwarmen, zelfs als je onderweg bent, zoals tijdens autoritten of uitstapjes.
 • Flexibiliteit: Reisflesverwarmers zijn vaak ontworpen om op verschillende manieren van stroom te worden voorzien, zoals via een autolader, USB-poort of batterijen, waardoor je meer flexibiliteit hebt in waar en wanneer je ze kunt gebruiken.
 • Compact en draagbaar: Deze flesverwarmers zijn meestal compacter en lichter van gewicht dan traditionele flesverwarmers, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen in een luiertas of reistas.
 • Multifunctionaliteit: Sommige reisflesverwarmers dienen ook als flessenhouder of kunnen worden gebruikt om babyvoeding op te warmen, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor ouders die onderweg zijn.
 • Tijdsbesparing: Door onderweg een flesverwarmer te gebruiken, hoef je niet op zoek te gaan naar een plek om water te verwarmen of te wachten tot je ergens bent waar je een fles kunt opwarmen. Dit bespaart tijd en maakt het voeden van je baby onderweg veel gemakkelijker.

Moeder en baby met flesverwarmer

Wat zijn de nadelen van deze flesverwarmers?

Hoewel reisflesverwarmers handig kunnen zijn, hebben ze ook enkele nadelen:

 • Beperkte capaciteit: Vanwege hun compacte formaat hebben reisflesverwarmers meestal een beperkte capaciteit, wat betekent dat ze mogelijk alleen geschikt zijn voor het opwarmen van één fles per keer. Dit kan een belemmering zijn als je meerdere flessen snel wilt verwarmen, vooral als je meerdere baby’s hebt of als je reist met een grotere groep.
 • Langere opwarmtijd: Sommige reisflesverwarmers hebben mogelijk een langere opwarmtijd in vergelijking met grotere, traditionele flesverwarmers die op netstroom werken. Dit kan een nadeel zijn als je baby snel gevoed moet worden en je niet veel tijd hebt om te wachten.
 • Afhankelijkheid van stroombronnen: Hoewel veel reisflesverwarmers meerdere stroombronnen hebben, zoals autoladers, USB-poorten of batterijen, ben je nog steeds afhankelijk van deze bronnen om de flesverwarmer te kunnen gebruiken. Als je bijvoorbeeld de batterijen vergeet of als je autolader niet werkt, kan dit problemen veroorzaken als je op reis bent.
 • Kosten: Sommige reisflesverwarmers kunnen duurder zijn dan traditionele flesverwarmers vanwege hun draagbaarheid en extra functies. Dit kan een overweging zijn als je een beperkt budget hebt.

Hoewel reisflesverwarmers enkele nadelen hebben, wegen de voordelen vaak op tegen de nadelen, vooral voor ouders die regelmatig onderweg zijn met hun baby’s.

Wat is het alternatief van een flesverwarmer voor op reis?

Als je geen gebruik wilt maken van een flesverwarmer tijdens het reizen, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen:

 • Warm watermethode: Je kunt een thermoskan met warm water meenemen en de fles met melk erin laten drijven om de melk geleidelijk op te warmen. Het duurt misschien iets langer dan met een flesverwarmer, maar het is een eenvoudige en effectieve methode.
 • Gebruik van warm waterbronnen: Als je onderweg bent en toegang hebt tot warm water, zoals bij een café of restaurant, kun je vragen of ze warm water voor je hebben om de flesvoeding op te warmen.
 • Kant-en-klare flesvoeding: Voor ultieme gemak tijdens het reizen, kun je overwegen om gebruik te maken van kant-en-klare flesvoeding die op kamertemperatuur kan worden geserveerd. Hierbij hoef je de fles niet op te warmen en kun je deze direct aan je baby geven.
 • Koude flesvoeding: Als je baby gewend is aan het drinken van melk op kamertemperatuur of koude melk, kun je ervoor kiezen om de flesvoeding niet op te warmen tijdens het reizen. Dit kan handig zijn als je geen toegang hebt tot een flesverwarmer of warm waterbronnen.

De keuze voor het alternatief hangt af van je persoonlijke voorkeuren, de behoeften van je baby en de beschikbare middelen tijdens het reizen.

Er zijn dus speciale flesverwarmers voor onderweg, maar je kan ook alternatieve methoden gebruiken. Als je een flesverwarmer onderweg wilt gebruiken, kijk dan goed hoe het apparaat van stroom voorzien moet worden. Sommige hebben een usb aansluiting waar je het apparaat mee kan opladen, dit is in ieder land te gebruiken. En anders zijn er ook veel alternatieve methoden.

- © 2024
Koopie