Producten van 12+ webwinkels
Home » De nieuwe controller van de Playstation 5: DualSense.

De nieuwe controller van de Playstation 5: DualSense.

PS5 controller

Sinds jaren grote veranderingen op komst

Er wordt langzamerhand steeds meer duidelijk over de Playstation 5 die aan het eind van dit jaar uitkomt. De controller is een van de aspecten van de PS5 die grotere veranderingen heeft ondergaan. Dit is opvallend, aangezien de look & feel van de controllers sinds de eerste Playstation qua vorm niet heel veel is veranderd. We vertellen je in dit artikel graag meer over de controller.

De nieuwe PS5 controller: DualSense

De controller van de PS5 heeft de naam ‘DualSense’ gekregen. De controller ziet er zoals eerder gezegd heel anders uit dan alle voorgaande edities van de Playstation. Met het zwart-witte, iets futuristische design kun je zien dat Sony met de Playstation 5 een hele nieuwe weg wilt inslaan. De vorm van de controller is bovendien iets ronder geworden.

The PS5 DualSense controller, wat weten we nu?

Wat is de release datum van de PS5? November 2020
Wat zijn de grootste verschillen Nieuwe vormgeving, adapative triggers en langere batterijduur
Hoeveel gaat de controller kosten? Nog niet bekend, vermoedelijk rond de €70,-
Kun je de PS4 controller nog wel gebruiken op de PS5? Ja, maar wel alleen als je PS4 games gaat spelen op de PS5. De PS5 games, moeten met de nieuwe DualSense controller gespeeld gaan worden.
Wordt DualSense PS5 controller alleen in zwart-wit uitgebracht? Sony heeft momenteel nog geen berichten over andere kleuren of edities van de DualSense controller naar buiten gebracht.

Adaptive triggering

Waarom wij heel erg enthousiast worden van de nieuwe PS5 controller? Adaptive triggering. Een van de meest unieke features van deze controller, en wellicht zelfs van de PS5 die het gamen zal veranderen! We denken dat de controller vooral door deze feature de naam DualSense heeft gekregen. De R1 en R2 buttons zijn namelijk voorzien van een extra dimensie, waarmee weerstand kan worden toegevoegd door spelontwikkelaars.

Ben jij bijvoorbeeld een game als Gran Turismo aan het spelen? Dan zul je tijdens het racen niet meer simpelweg de R2 button indrukken, maar zul je tijdens het indrukken van de toets ook de (bijna) realistische weerstand ervaren die je zult ervaren als je de auto in het echte leven zult besturen met de enorme snelheid. Meer voorbeelden vind je in de video’s onderaan deze pagina.

De batterij van de DualSense controller

Een ander groot voordeel van de nieuwe PS5 controller is de batterijduur: de accu bevat 1560 mAh. Dit is 560 mAh meer dan de laatst uitgebrachte controller van Playstation en zelfs 760 mAh meer dan de eerste controllers die uitgebracht werden bij de Playstation 4. Dit betekent dat je meer een volledig opgeladen DualSense controller minstens 50% langer kunt gaan gamen!

De officiële video van Sony

Begin juni bracht Sony de eerste video over deze unieke controller uit. Het filmpje toont o.a. de unieke adaptive triggers en het moderne design.

First view: PS5 controller op Youtube

Een grote gamer op Youtube heeft de eer gehad om een eerste blik te werpen op de DualSense controller voor de Playstation 5. Hij bespreekt de vormgeving, de unieke ‘adaptive’ R1 en R2 en speelt zelfs de eerste game(s) met de controller!

- © 2024
Koopie