Producten van 12+ webwinkels
Home » Beste E-Readers van 2022? Dit is onze top 5 E-readers

Beste E-Readers van 2022? Dit is onze top 5 E-readers

ereader

Een e-reader heeft vele voordelen! Deze apparaten met lange accuduur en speciaal scherm om fijn te lezen bieden opslagruimte voor duizenden boeken.  We kennen het immers allemaal: Heb je ooit boeken meegenomen in je tas? Dan weet je dat ze erg zwaar kunnen zijn. Ook het vasthouden en het omslaan van een pagina kan best ‘irritant’ aanvoelen. En heb je ooit een boek willen lezen waarvan de kaft een beetje té gênant is om in het openbaar te vertonen? Dat gevoel kennen we wel. En  daarbij hoef je ook niet eens meer naar de bibliotheek om een leuk boek te lenen, dat doe je gewoon thuis op de bank. In sommige gevallen heb je zelfs duizenden gratis boeken om te lezen als je lid. En het beste is, het hoeft ook niet eens ruimte in je boekenkast op te nemen. Logisch natuurlijk, maar ook erg handig!

Ook kan je met een e-reader notities, markeringen of tekeningen toevoegen waar en wanneer je wilt. Net als dat je de definities van woorden direct op kan zoeken. Dat is tóch super fijn? En al mocht je de letters niet zo goed kunnen lezen in een normaal boek, kan je ze op een e-reader groter maken. Zelfs als je denkt dat je niet zo goed zou kunnen slapen door het kijken naar het scherm, hebben de makers van de e-readers iets bedacht. Een scherm waardoor je hier totaal geen last meer van hebt.

De beste e-readers? Dit is de top 5!

Wil je al deze functies terugvinden in jouw e-reader? Wij helpen je graag bij het vinden van de beste koop. Ons team heeft daarom de beste 5 E-readers van dit jaar voor jou uitgezocht om je keuze wat makkelijker te maken! Je vindt hieronder de top 5 met beste e-readers:

Kobo Libra 2

1. Kobo Libra 2

De Kobo Libra 2 zit lekker in de hand door de ergonomische handgreep. Zo kan je een langere tijd vasthouden. En dat in combinatie met de knoppen achterop om de pagina om te slaan, maakt het een heerlijk design. Hij is nóg lichter dan een A5 notitieblok waardoor je hem, in tegenstelling tot een boekenkast, heel makkelijk mee neemt. Ook heeft hij een speciaal scherm om je ogen te beschermen en je slaap niet te verstoren. Hij is waterdicht en bezit een bluetooth functie om ook luisterboeken met je koptelefoon te luisteren langs het zwembad bijvoorbeeld. Sla tot wel 30.000 e-books op met het 32 GB geheugen zodat je nooit op hoeft te houden met lezen. Uit de recensies blijkt ook het scherm een absolute topper te zijn.

 

Kobo Clara HD

2. Kobo Clara HD

Deze Kobo Clara HD heeft 8 GB geheugen waardoor hij minder op kan slaan, maar 6.000 boeken is natuurlijk al een hele hoop. Dit model is wel lichter dan de Libra 2 en heeft net zoals dat model automatische helderheid/verlichting die het lezen super makkelijk maakt. Hij is daarbij ook iets goedkoper. Ook heeft dit model een prachtig scherm wat het lezen simpelweg fijn maakt. Als je een allround prima e-reader wilt hebben voor een relatief zachte prijs en van een goed merk. Dan zit je met de E-reader helemaal goed.

Pocketbook Touch Lux 5

3. Pocketbook Touch Lux 5

Zoals we in onze intro al hebben benoemd kan een E-reader ook een aantal handige en leuke functie bevatten. Deze heeft er zeker weten een paar van. Van spelletjes en teksten markeren, tot definities opzoeken en tekenen. Echter zijn de specificaties van de E-reader minder sterk in tegenstelling tot de Kobo Readers. Hij kan dus wat langzaam aanvoelen. Maar hij kan dus wel een hoop. Iedere aanpassing op een E-book kan je zelfs opslaan. Je kan je helderheid en kleur van je scherm ook aanpassen, maar ook automatisch laten verlopen. Dat zorgt voor een fijne leeservaring.

Amazon Kindle Oasis 3

4. Amazon Kindle Oasis 3

Amazon maakt volgens velen de beste E-readers. Dit zeggen ze natuurlijk niet voor niets. Het scherm is fijn, past zichzelf automatisch aan, en heeft geen effect op je slaapritme. Je kunt bij deze E-reader kiezen uit diverse lettertypes en formaten, de kleuren omdraaien en de regelafstand en marges naar eigen smaak instellen. Wat fijn is voor een gebruiker met slechter zicht of iemand die gewoon van grotere lettertypes houdt. Amazon claimt dat de batterij tot wel zes weken mee kan, als je een half uur per dag leest, terwijl de bluetooth-verbinding is uitgeschakeld en de lichtinstellingen op 13 staan.

Echter kan je met de Amazon apparaten enkel E-books kopen in de Kindle store. Dat zorgt er wel voor dat het redelijk duur wordt. Qua functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid scoort hij wel erg hoog. Het is dus een afweging of je wat meer geld neer wilt leggen voor een ‘beter’ apparaat.

Onyx Boox Nova 3 Color

5. Onyx Boox Nova 3 Color

Wat ons betreft is dit de beste gekleurde E-reader op de markt. De kleur kan je misschien wat tegenvallen, maar in veel opzichten komt dit erg dicht bij een tablet met super handige functies om te lezen. De hardware in deze E-reader zorgt voor een goed werkend apparaat waarmee je zelfs apps kunt installeren. De kleur kan zoals eerder vernoemd, tegenvallen, als je het vergelijkt met een telefoon. Echter is het op een reader veel lastiger om kleuren te tonen. Door de hardware. Maar door deze kleur is het wel erg leuk om stripboeken met deze reader te lezen in tegenstelling tot andere apparaten uit dezelfde klasse. Net als de Pocketbook heb je ook een hoop functies die het lezen leuker en fijner maken. Teken, markeer en maak notities bij je boeken. Zo maak je leren makkelijker. Probeer overigens geen games er op te spelen naast de gebruikelijke puzzelspellen die je kunt vinden in de appstore. Maar daar hebben we tegenwoordig een goede telefoon voor.

 

Sorry, dit product is niet meer beschikbaar.
- © 2024
Koopie