Producten van 12+ webwinkels
Home » Alternatieven voor de Joy Con controller van Nintendo Switch

Alternatieven voor de Joy Con controller van Nintendo Switch

Joycon controllers Nintendo Switch

Een Joy-Con controller van een Nintendo Switch kan best prijzig zijn. Wellicht overweeg je om een extra Joy Con controller te kopen. Deze controllers die standaard bij de Nintendo Switch worden geleverd, kunnen best onhandig in de hand liggen en zijn vrij klein om bijvoorbeeld goede games als Super Smash Bros Ultimate tegen je vrienden te spelen. Wat je reden ook is, het is tijd voor een alternatief! Zo heb je altijd een extra controller bij de hand voor visite en heb je misschien wel een nóg betere controller dan de Joy-cons in huis.

Misschien heb je zelf al wel eens gekeken en kwam je er achter dat het lang niet zo makkelijk is als het lijkt om een geschikte vervanger te vinden. Bijvoorbeeld als hij niet echt lekker koppelt met je switch via bluetooth of via een USB. Het kabeltje blijkt tekort, of de kleur of vorm is niet zoals je online gezien had. Daarom hebben we de beste Joy-con alternatieven voor je uitgezocht. Dan hoef je je geen druk te maken om één van deze irritante problemen die zich voort kunnen doen.

We hebben gekeken naar functionaliteit, gebruiksgemak, prijs, grip, verbinding en de kleine extra’s zoals extra knopjes, motion controls en trilfunctie. Zo komen we uit op de meest geschikte controllers voor een optimale gebruikerservaring, want je wilt tenslotte waar voor je geld. Hier vind je de top 6 met alternatieven voor de Joy Con controllers.

1. Switch Pro Controller

Nintendo Switch Pro Controller

We beginnen natuurlijk bij de officiële Pro Controller voor de Switch. Geen ander is makkelijker aan te sluiten dan deze controller. Dat komt omdat hij door Nintendo gemaakt is. Voor mensen die voor op de bank op zoek zijn naar een betere controller, lijkt de Pro Controller de perfecte keuze. Het heeft een ongelooflijke levensduur van de batterij, de knoppen voelen allemaal geweldig aan en het vult de hand perfect. Het staat echt in de top als het gaat om een alternatief voor je Joy-cons. Hij bezit vrijwel alle functies die we hebben benoemd. Van de welbekende trilfunctie tot de motion controls wat bij velen third-party controllers zal missen.

2. Hori Split Pad Pro

Hori Split Pad Pro

Als je zoekt voor de beste optie voor je handheld device dan is dit toch wel echt een topproduct. De Hori Split Pad Pro maakt van je kramp gevende Joy-cons, tijdens het spelen op je portable Switch, één van de fijnste controllers die je ooit hebt gevoelt. Ze zijn niet gemaakt door Nintendo en hebben daardoor geen trilfunctie, of motion controls. Ze werken ook enkel en alleen langs het portable Switch scherm. Maar laat dat je niet afschrikken. Ze hebben een heerlijke grip en hebben extra knopjes die je zelf kunt instellen. Zo kan je eindelijk die vriend van je verslaan in Smash Bros.

3. ECHTPower Joy-Cons

ECHTPower Joy Cons

Als je het complete plaatje wilt voor een betere prijs dan is dit de juist optie. Ze zijn betaalbaar, comfortabel en ondersteunen trilfunctie en motion control. De ECHTPower Joy-Cons zijn voor de meeste mensen de beste optie van een third-party bedrijf. Het kleurrijke ergonomische ontwerp is perfect voor gamen onderweg, en de batterijduur van 10 uur is zelfs bestand tegen de langste gamesessies op je tv, of je nu alleen speelt of in splitscreenmodus met een vriend.

ECHTPower Joy-Cons hebben een D-pad, twee programmeerbare macroknoppen en twee turboknoppen. Deze Joy-Cons worden ook geleverd met een comfortabel M-vormig koppelstuk om er een controller van te maken.

4. 8Bitdo Pro 2

8Bitdo Pro-2 Switch controller

Als het gaat om het spelen met de switch in de dock, moet de 8Bitdo Pro 2 de koning zijn. Het heeft alle toeters en bellen die je zou willen, maar het voegt ook programmeerbaarheid, extra rugknoppen toe, en het belangrijkste is dat het een ongelooflijke D-Pad heeft. Het voelt wellicht gek om te zeggen, maar hij is stiekem tóch een beetje beter dan de officiële Pro Controller. Hij heeft ook wat overeenkomsten met de oude SNES controller van vroeger, maar dan ook comfortabeler dan ooit.

5. Binbok RGB Joy-Cons

Binbok RGB Joy Con Switch

Deze Joy-Cons zijn wel erg cool als we eerlijk zijn. Ze hebben een ergonomisch ontwerp met een getextureerde grip, rumble en motion-ondersteuning, een hoogwaardige D-pad en RGB-verlichting rond de joysticks. Met een batterij van 10 uur, een meegeleverde Joy-Con-greep zijn de Binbok Joy-Cons een fantastisch alternatief voor de echte Joy-Cons.
De Binbok Joy-Cons zijn voorzien van twee programmeerbare macroknoppen en twee turboknoppen. De RGB-verlichting beschikt over acht verschillende kleuren, die u op elk moment kunt wijzigen via een knopopdracht. Ze zijn wel iets duurder dan de normale Joy-Cons, maar dan heb je wel super vette RGB op je controller.

6. Nyko Dualies

Nyko Dualies

De Nyko Dualies zijn bedoeld om enkele van de belangrijkste kritieken op Nintendo’s Joy-Cons op te lossen. Nyko’s Dualies behouden nog steeds het originele ontwerp van de standaard Joy-Cons. Ze maken echter een aantal goede aanpassingen.
Ten eerste hebben de Dualies een stevigere design, die lijkt op een meer traditionele controller. Dit zorgt voor extra ergonomie, vooral voor mensen met grotere handen. Daarnaast heeft Nyko de plaatsing van de schouderknopen veranderd. Op de originele Joy-Cons zijn de schouderknoppen erg klein en gericht op het midden van de controller.
Verder hebben de Dualies een speciale programmeerbare turboknop. Er worden ook duimkappen meegeleverd die de hoogte en grootte van de analoge sticks kunnen veranderen voor een nog betere Switch ervaring.

(Extra) Grip voor je handheld Nintendo Switch

Je handheld ervaring op de Nintendo Switch verbeteren? De Satisfye SwitchGrip is dé accessoire voor iedere switch gebruiker. Maak je handheld device een genot om te dragen door deze simpele attachable grip voor achterop je switch. Geen kramp meer, en dat voor een zacht prijsje. Daarbij hebben ze een hele hoop kleuren en stijlen om je switch mee op te pimpen. Dus wat je ook kiest, je zit goed met een grip van Satisfye.

- © 2024
Koopie